Sunday, 31 May 2015

SYARAT DAN BARANG DROPSHIP

***INI STICKY POST. SCROLL KE BAWAH UNTUK ENTRY TERBARU***



SYARAT-SYARAT DROPSHIP

Tiada apa-apa BAYARAN / YURAN  dikenakan untuk dropship dengan saya. Hanya maklumkan kepada saya anda nak join dropship, dan boleh mula submit order



Lebih kurang 85% barang adalah ready stock. Jika barang yang anda mahu ada pada supplier, saya akan order dahulu kemudian akan pos selepas menerima barangan. Biasanya mengambil masa 2-3 hari untuk saya pos pada anda.




Anda digalakkan untuk tanya saya dahulu nak pastikan barang ada sebelum proceed pada customer. Kalau barang yang nak tu tiada ready stock, dan customer anda tak kisah menunggu sampai barang ready, boleh teruskan order.




SILA AMBIL PERHATIAN -  alamat pengeposan adalah alamat perniagaan saya, sebab segala CN NOTE / FORM POST BARANG adalah bercetak nama syarikat saya sebab saya berdaftar dengan POSLAJU dan GDEX XPRESS. Jadi jangan request untuk alamat perniagaan anda ye. Tapi anda boleh sertakan nama anda dan no. phone anda untuk saya letak pada bahagian nama pengirim dan no phone pengirim.





Harga adalah muktamad dan tiada penawaran harga. HARGA MARK UP SENDIRI IKUT BERAPA UNTUNG ANDA. Terpulang nak mark up berapa, sebab bisnes anda sendiri.




Urusan pengeposan : 

SEMENANJUNG - BERAT 1 KG KE BAWAH - POSLAJU
SEMENANJUNG - BERAT LEBIH 1 KG  - GDEX XPRESS

SABAHSARAWAK - BERAT KURANG 2 KG - POSLAJU
SABAH SARAWAK - BERAT LEBIH 2 KG - POS BIASA


1 BARANG 1 LOKASI - IKUT KOS POS YANG TERTERA DI BAAWAH GAMBAR BARANG

LEBIH 1 BARANG 1 LOKASI - KOS  POS BERUBAH IKUT BERAT
SILA TANYA SAYA UNTUK KOS POS





Sebarang perubahan harga akan dikemaskini dari semasa ke semasa mengikut perubahan harga pada supplier. 




Saya beri keizinan kepada anda untuk copy pic dalam blog saya atas tujuan pengiklanan barang jualan anda. Tak perlu minta kebenaran ya.





SILA AMBIL MAKLUM - Sila ambil tahu harga ejenTidak digalakkan setiap kali order tanya berapa harga sekian2 barang. Jika order 1 barang, refer harga dalam blog ini. Perlu ada inisiatif untuk simpan harga ejen dalam laptop, tab atau buku nota - mana2 yang anda rasa mudah untuk rujuk sendiri.




No tracking akan diberikan pada hari yang sama. Sila ambil perhatian - simpan no tracking untuk  rujukan anda. Tolong jangan minta berkali-kali tracking no apabila saya dah bagi sebab itu tanggungjawab anda. 






Jika ada masalah dalam penghantaran barang, contohnya BARANG BELUM SAMPAI ATAU LAMBAT SAMPAI, sila inform pada customer anda, cek tracking no di website courier service. Jika barang ada di lokasi customer, kalau nak collect sendiri di ofis pun boleh, tiada masalah. Sebarang kelewatan barang sampai perlu berurusan secara terus dengan POSLAJU atau GDEX XPRESS.



website poslaju : http://www.poslaju.com.my/
website gdex xpress : http://www.gdexpress.com/






Cara membuat order DROPSHIP

1. MESEJ / WHATSAPP / EMAIL saya nama barang yang nak diorder dan lokasi untuk pos. Jika tiada alamat lengkap customer, memadai anda nyatakan SEMENANJUNG atau SABAH / SARAWAK.



2. Jika stok yang anda nak dah abis  saya akan uruskan pengeposan bila barang dah sampai pada saya beserta bayaran penuh untuk order tersebut.



3. Jika barang memang ready stok, saya akan berikan details untuk bayaran beserta kos pos dan total yang perlu dibayar.



4. Bank utama yang saya gunakan adalah MAYBANK , CIMB dan RHB. 



5. Pengeposan

GDEX XPRESS
ISNIN hingga JUMAAT pada setiap jam 4 petang 
bayaran selewat-lewatnya jam 3 petang



POSLAJU 
ISNIN hingga JUMAAT pada setiap jam 4 petang 
bayaran selewat-lewatnya jam 3 petang



KECUALI JIKA SAYA BERCUTI, SAYA AKAN MAKLUMKAN KEMUDIAN



6. No tracking saya akan bagi pada hari yang sama selepas sesi pengeposan. 


























7 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Sis sy nak join dropship.. ini contact no sy 0146536279

    ReplyDelete
  3. salam sis..sy berminay nk join dropship..Ini fb sy "Jiya Baby Cute Clothing Store"..mintak sisi terus wasap sy yer..013-296 0870.

    ReplyDelete
  4. assalam sis..sy sgt berminat nk jd agen dropship sis..pls whatsapp me 0197799353. tq.

    ReplyDelete
  5. Assalam sis..
    Sy berminat nak jd dropship..
    Ni whatsapp sy 0126734770

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum sis
    Saya berminat nak jd dropship
    No whatapps sy 0172823880

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum sis..
    saya berminat nk beli baju melayu rompers
    ni no whatsapp saya 012-5814889

    ReplyDelete